Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

What does history teach us?

Επηρεασμένη από μία συζήτηση με έναν άνθρωπο που αγαπώ πάρα πολύ , προσπάθησα να κάνω μια αναδρομή στα χρόνια που έχω ζήσει και βάσει των εμπειριών που έχω αποκτήσει να καταγράψω τι μου έχει μάθει η ζωή για τις σχέσεις και κατ' επέκταση τι έμαθα από τα λάθη μου... Ποια είναι για εμένα, σήμερα, η χρυσή συνταγή;; 
Κατέληξα στα εξής:
1. Δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να σε κάνει να αισθανθείς πιο ζωντανός από το συναίσθημα της αγάπης! (αν έχει υπάρξει για εσάς let me know!! ). Γι' αυτό και πρέπει να παίρνουμε το ρίσκο και να βουτάμε στα βαθιά αν αυτό θέλουμε, χωρίς να τρελαίνουμε το μυαλό μας με το ποιο μπορεί να είναι το αποτέλεσμα!
2. Πρέπει , για να μην πω επιβάλλεται, να αφήνουμε στην άκρη το παρελθόν και το μέλλον γιατί το μόνο που είναι βέβαιο είναι το παρόν.
3. Είναι αναγκαίο να προστατεύουμε ένα κομμάτι της καρδιά μας αλλά και της καρδιάς του ανθρώπου που είναι δίπλα μας, άσχετα με το πως είναι η σχέση τη δεδομένη περίοδο. Δεν χρειάζεται να φορτώνουμε με τις ανασφάλειες μας και με τα κόμπλεξ μας τους ανθρώπους που αγαπάμε! Πιστέψτε με , ποτέ και για κανέναν λόγο αυτό δεν θα βοηθήσει!
4. Όταν η σχέση καταρρέει και δεν υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης πρέπει να βρούμε τη δύναμη να την αφήσουμε πίσω μας πριν γίνει σκόνη !!
5. Μερικές φορές τα πράγματα απλά δεν λειτουργούν! Όσο και να ευχόμαστε και όσο και να προσπαθούμε για να λειτουργήσουν! Κάποιες φορές. ο δεσμός και η χημεία που νομίζουμε ότι υπάρχει δεν υφίσταται! Ειλικρινά σε αυτήν την περίπτωση δεν υπάρχει μεγαλύτερο λάθος , προς τον εαυτό μας κυρίως, από το να προσπαθούμε να διορθώσουμε κάτι που, εδώ και καιρό, έχει παρέλθει η ημερομηνία λήξης του!
6. Το να αφήσεις κάποιον που αγαπάς γιατί ξέρεις ότι είναι για καλό και των δύο είναι κατ΄εμέ η πιο ώριμη μορφή αγάπης όπως και το να βάλεις την ευτυχία του άλλου πάνω από τον εγωισμό σου... Το να μην περιμένεις τίποτα όμως, αυτό είναι βλακεία... Ναι , ξέρω ότι η αγάπη πρέπει να είναι ανιδιοτελής αλλά ξαναγυρίζοντας στο νούμερο 3 , πρέπει να μας προστατεύουμε και πρέπει να ξέρουμε τι αξίζουμε!!
Δεν θέλω να το παίξω έξυπνη ούτε και ειδήμων... Προφανώς έχω πολλά ακόμη να ζήσω και να μάθω... Προφανώς κάποιος μπορεί να διαφωνεί εξ' ολοκλήρου μαζί μου έχοντας ζήσει τελείως διαφορετικές καταστάσεις! Στην τελική όμως, στις φάσεις της ζωής μας που δεν ξέρουμε τι πρέπει να γίνει.. καλό είναι να κάνουμε μια αναδρομή στο παρελθόν, να απαριθμήσουμε τα highlights και να προσπαθήσουμε να μάθουμε από τα λάθη μας ή να αναγνωρίσουμε τα σωστά και να τα ξανακάνουμε...!! Ο καθένας μόνος του και χωρίς την πίεση κανενός...

 Όλοι λέμε ότι οι σχέσεις είναι δύσκολες... αλλά μήπως εμείς τις κάνουμε τόσο δύσκολες;;;;

7 σχόλια:

  1. Συμφωνώ Ευγενάκι!!! Αναστασία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο σου ευγενία τα είπες ολα τόσο απλά αλλά και έτσι όπως πραγματικά είναι. Και ναί, η αγάπη ειναι η μεγάλη ζωογόνος δύναμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευγενία πολύ καλό το άρθρο σου και βαθυστόχαστο μπορώ να πω...και πάλι μπράβο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τέλειο άρθρο,μπράβο Ευγενία.Άλλη μια απόδειξη ότι τα περισσότερα που μαθαίνουμε είναι από τις εμπειρίες μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στο 5 Ευγενάκι..υπάρχει πρόβλημα.Αφού νομίζουμε οτι υπάρχει όπως λες, η χημεία,τότε πως να ξέρουμε οτι δεν υφίσταται?Και εφόσον πιστεύουμε σε αυτό που έχουμε(έστω και αν είναι λάθος) τότε δε αξίζει να προσπαθήσουμε για να το κρατήσουμε ζωντανό?Θα ήταν καλύτερο δλδ για τον εγωισμό μας και για τον άνθρωπό μας να πουμε...: Ε ΔΕΝ #@#$%$@#!...???!!και να το λήξουμε??ΕΕ?
    Φιλικά πάντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το θέμα είναι να μην είμαστε τυφλοί και να αντιληφθούμε σε τι κατάσταση βρισκόμαστε ... Δεν είπα ποτε να παραιτηθείς απο κάποιον που αγαπάς αν πιστεύεις σε αυτο που έχετε ... Αλλα αν μόνο εσυ προσπαθείς ή αν προσπαθείς και τίποτα δεν φτιάχνει τότε θεωρώ ότι πρέπει να βρεις τη δύναμη να το αφήσεις πίσω σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΑΝΤΩΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Η ΕΥΓΕΝΙΑ ΓΙΑΤΙ Η ΣΧΕΣΗ , Η ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΕΝΟΣ ΖΕΥΓΑΡΙΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Ο ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΤΑ ΒΑΡΗ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝ ΜΕΡΗ ΝΑ ΤΑ ΦΟΡΤΩΝΕΤΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ (ΚΑΙ KAΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΓΑΠΗ ΕΦΟΣΟΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ,ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΨΗ LET ME KNOW...)ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΗΡΕΣ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΜΟΥ SMS ΕΥΓΕΝΑΚΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΠΕΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΠΟΥ ΛΕΓΑΝΕ ΧΤΕΣ.
    ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ;-)
    ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΒΛΕΠΩ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΛΑ KEEP IT LIKE THIS...

    ΑπάντησηΔιαγραφή