Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

It is not length of Life, but depth of life... (Ralph Waldo Emerson)

Όταν συναντάμε κάποιον και τον ερωτευόμαστε έχουμε την εντύπωση ότι όλο το σύμπαν συμφωνεί μαζί μας... Το έχω ζήσει και εγώ , το έχετε ζήσει και εσείς... Οι περισσότεροι τουλάχιστον... Όμως, αν κάτι δεν πάει καλά , τότε δε μένει τίποτα!! Ούτε οι ερωδιοί, ούτε η μουσική που ακούς συνέχεια στα αυτιά σου από μακριά, ούτε η γεύση των χειλιών του... Και τότε αναρωτιέσαι πως γίνεται; Πως είναι δυνατόν να εξαφανίστηκε τόσο γρήγορα η ομορφιά που ήταν εκεί πριν λίγο καιρό;; Υπάρχει η πλευρά των ανθρώπων που πιστεύει ότι παρόλο που θεωρητικά, δεν γίνεται... στην πράξη γίνεται και παραγίνεται...!! Το ονομάζουν ζωή!! Και όσο κλισέ και αν ακούγεται "έτσι είναι η ζωή" !! Είναι ένα έντονο και ιλιγγιώδες παιχνίδι... Είναι ορειβασία, να θέλεις να φτάσεις στην κορυφή του εαυτού σου ξέροντας πως μπορεί να φας τα μούτρα σου... Και αυτοί ορειβατούν γιατί έτσι μόνο ζουν!! (έκανα και ρίμα) Υπάρχουν όμως και οι άλλοι άνθρωποι που, στην ερώτηση πως γίνεται αυτό, απαντούν και αυτοί ότι γίνεται αλλά όταν συνειδητοποιούν ότι αυτό που έχασαν δεν τους άνηκε ποτέ... περνούν στην αντίπερα όχθη... Θεωρούν ότι εφόσον τίποτα δεν ανήκει σε κανέναν δεν είναι αναγκασμένοι να ξοδεύουν το χρόνο τους σε πράγματα που δεν είναι δικά τους... Και έτσι δεν ξανά ρισκάρουν!! Δεν τους λέω παράλογους... Απλά προτιμώ τους πρώτους... Προτιμώ να βρεθώ από τον παράδεισο στην κόλαση σε λίγα δευτερόλεπτα και μάλιστα πάνω από μία φορές... Δεν είναι από μαζοχισμό... Όλα είναι ζήτημα του πως θα αντιμετωπίσεις τη ζωή σου.. Μπορείς να διαλέξεις μεταξύ του να είσαι θύμα του κόσμου ή ένας εραστής της περιπέτειας που αναζητά το θησαυρό του...!! think about it!
Καλή σας νύχτα...   

2 σχόλια:

  1. Καλημέρα Γλυκιά Φωνούλα του Imagine, θέλω να σου πώ οτι κατ'αρχην μου άρεσε πάρα πολύ το theme που έχεις στο blog και κατόπιν να σχολιάσω οτι έχεις απόλυτο δίκιο στο άρθρο σου γιατί στη ζωή όλα είναι ένα ρίσκο και αν δεν τολμήσουμε να ρισκάρουμε τότε απλά δέν ζούμε ;) φιλιά!!

    Γιάννης
    http://johnsupport.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Panemorfo keimeno..opws oti grafeis genika! Symfwnw se ola kai xilies fores na protimas tous prwtous...Se ena pragma diafwnw mono..mporei oi erwdioi na kopoun viaia k ksafnika alla i geusi twn xeiliwn sou...ee sugnwmi...twn xeiliwn toy!! auti den svinei pote!! k an telika kapws kapote svisei,einai i teleytaia xoufta xwma panw apton tafo... N.

    ΑπάντησηΔιαγραφή