Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Φιλονικία , του Μαριβώ

Πρώτα πρώτα να ευχηθώ σε όλες τις γυναίκες χρόνια πολλά μια και η μέρα το επιβάλλει... Χρόνια πολλά σε όλες μας και να μας χαίρεστε! Είμαι χαμένη τελείως, εδώ και καιρό και το χάος στο κεφάλι μου μεγαλώνει... Τι να κάνω όμως;; Αυτή την περίοδο βρίσκομαι μεταξύ ραδιοφώνου , αρβύλας και δύο παραστάσεων.. Δύσκολο το πρόγραμμα αλλά δεν γκρινιάζω καθόλου γιατί καλώς ή κακώς είμαι από αυτούς που η τύχη τους βοήθησε και κάνουν ότι ακριβώς θέλουν.. Από τους ευνοούμενους κατά μία έννοια... Σας είχα πει ότι θα σας μιλήσω για την δεύτερη παράσταση που με την ομάδα ΠΑΥΣΗ , την οποία ξεκινήσαμε εδώ και μία βδομάδα... Θα έγραφα νωρίτερα αλλά πραγματικά δεν είχα το κουράγιο να συντάξω ούτε μία πρόταση.. Ανανεωμένη ,πλέον , εφόσον οι πρόβες σταμάτησαν και κάνοντας κάποιες ωραίες και πολύωρες συναντήσεις με το Μορφέα αποφάσισα να σας ενημερώσω και από εδώ προτρέποντας σας να έρθετε να μας δείτε.. Οι πληροφορίες είναι παρακάτω μαζί με κάποιες φωτογραφίες μας και ένα πρόμο βίντεο που κάναμε... Σας περιμένω με μεγάλη χαρά όλους και ελπίζω όλη η σκληρή δουλειά που κάναμε να σας αρέσει και να διασκεδάσετε, άλλωστε για εσάς παίζουμε... Εσείς είστε η επιβεβαίωση ότι όλο αυτό έχει κάτι να πει.. Κάτι να δείξει... Ευχαριστώ μέσα από όλη μου την καρδιά όλη την ομάδα που έτρεξε για να βγει όλο αυτό και χαίρομαι απίστευτα που η ζωή μας έφερε όλους μαζί... Στα καλύτερα που έρχονται καλοί μου φίλοι!





 Η Φιλονικία είναι ένα πείραμα οργανωμένο στην εντέλεια. Δεκαοχτώ ή δεκαεννιά χρόνια πριν τέσσερα βρέφη, δύο αγόρια και δύο κορίτσια, μεταφέρθηκαν στο δάσος και εκεί μεγάλωσαν, χωριστά, αγνοώντας το ένα την ύπαρξη του άλλου. Σήμερα οδηγούνται στον ίδιο χώρο και αφήνονται ελεύθερα να γνωριστούν. Τι ερευνά το πείραμα; Ποιο από τα πρόσωπα, ποιος από αυτούς τους «πρωτόπλαστους» θα διαπράξει την πρώτη απιστία. Ο άνδρας ή η γυναίκα;
Το έργο του Μαριβώ, γραμμένο το 1744, ακροβατεί ανάμεσα στο σκοτεινό παραμύθι και την κωμωδία. Επιλέγουμε να ερευνήσουμε το σκοτεινό κομμάτι του πειράματος, σε μια εποχή που πολλά πειράματα γνωρίζει και άλλα τόσα υποπτεύεται, αναδεικνύοντας παράλληλα το χιούμορ που χαρακτηρίζει το έργο.

Μετάφραση: Κλαίρη Μιτσοτάκη
Σκηνοθεσία: Κορίνα Βασιλειάδου
Σκηνικά-Κοστούμια: Μαρία Καβαλιώτη
Βοηθός σκηνογράφου: Λώρα Λούκας
Σχεδιασμός φωτισμών: Ζωή Μολυβδά- Φαμέλη
Κίνηση: Χάρης Πεχλιβανίδης
Βοηθός σκηνοθέτη: Ρία Μεντιλίδου
Διευθυντής φωτογραφίας: Κώστας Καρύδας
Σκηνοθεσία Βίντεο: Γιώργος Καραβασίλης
Ηχοληψία: Κωστής Παπατζίμας

Παίζουν (με αλφαβητική σειρά):
Βαλάντης Γαργάνης, Ράνια Ευαγγελινού, Χρύσα Κατσαρίνη, Φώτης Κολλάτος, Νέλσων Λούκας, Νικολέτα Παπαδοπούλου, Ευγενία Σαμαρά, Γιώργος Σουλεϊμάν


Στο Θέατρο Αυλαία (θέατρο της ΧΑΝΘ) από 1 Μαρτίου μέχρι 18 Μαρτίου.
Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο στις 23:00
Κυριακή στις 21:00
Και τελευταία Κυριακή 18 Μαρτίου στις 22:00

Διάρκεια: 1:15΄

Τιμές εισιτηρίων 15 ευρώ
10 ευρώ (φοιτητικό)
Τηλέφωνο κρατήσεων: 2310-
237700

5 σχόλια:

  1. Καλή επιτυχία και όλα να πάνε τέλεια!
    Υ.Γ. Να κάνεις ατό που επιθυμείς και να το χαίρεσαι, αυτό είναι ευτυχία. Μπράβο, πάντα ευτυχισμένη λοιπόν;-)
    Και χρόνια μας πολλά και όπως μας αξίζουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μ' άρεσε πολύ το πρόμο βίντεο!! Χαίρομαι πραγματικά που κάνεις αυτό που αγαπάς!! Αυτή είναι η ουσία της ζωής!!
    Αυτό μας κάνει καλύτερους ανθρώπους και μας εξελίσσει!!
    Και επειδή βάρυνα το σχόλιο... Σου εύχομαι μέσα από την καρδιά μου Καλή Τύχη στο θεατρικό σας και σε σένα προσωπικά, που μπορεί να μη σε γνωρίζω από κοντά, αλλά η... διαίσθησή μου μού λέει πως είσαι ένας γλυκύτατος άνθρωπος, έξυπνος και δημιουργικός!! Κι όσο για το... weirdo, μην αγχώνεσαι! Η Dolly Parton έχει πολύ σωστά πει "Νομίζω πως όλοι οι δημιουργικοί άνθρωποι είναι... λίγο τρελοί!"
    Το έργο πάντως, συνδυασμός σκοτεινού παραμυθιού και κωμωδίας είναι συναρπαστικός!!! Μακάρι να το κατεβέσετε -κάποια στιγμή- και στην Αθήνα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΘΗΝΑ

    ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΚΟΥΩ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!!....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καταπληκτική δουλειά...

    Πολύ καλό ως έργο... με υπέροχες ερμηνείες από όλα τα παιδιά... και άψογα σκηνικά...

    Συγχαρητήρια...!

    apateoNAKOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή