Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Καλή χρονιά!!

Είναι αλήθεια ότι τελειώνει ο Ιανουάριος και εγώ πουθενά... Αλλά όπως λέει και ο σοφός λαός μας, κάλιο αργά παρά ποτέ!! ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΧΡΟΝΙΑ λοιπόν!!! Με υγεία, με ευτυχία, με χαμόγελο περισσότερο από ότι με μιζέρια, με με με... Μπορώ να σας εύχομαι για πολλές σειρές ακόμη και ειλικρινά θα το έκανα μέσα από την καρδιά μου αλλά θέλει να βοηθήσουμε και εμείς τους εαυτούς μας για να έρθουν κάποια από αυτά που ποθούμε... Εννοώ ότι ,εν μέρει, αντί για να καθόμαστε να μεμψιμοιρούμε όπως πολλοί ίσως θα έπρεπε να περάσουμε στη φάση όπου βρίσκουμε τρόπους και λύσεις ώστε να υλοποιήσουμε τους στόχους μας , ώστε να χαμογελάσουμε, ώστε να σηκωνόμαστε το πρωί και να έχουμε κάτι να περιμένουμε ... Δεν λέω ότι είναι εύκολο αλλά σίγουρα υπάρχει τρόπος... ΑΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΘΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!! Στην τελική, ίσως οι Μάγια να είχαν δίκιο και το 2012 να είναι το τέλος του κόσμου... Όσο για το λόγο που εγώ έλειπα τόσο καιρό είναι γιατί βρίσκομαι σε μία πολύ δημιουργική φάση στη ζωή μου. Απόλυτα κουραστική αλλά από αυτές που δεν θέλεις να τελειώσουν. Από αυτές που σας παροτρύνω να βρεθείτε και εσείς!! Η "φάση" αυτή λοιπόν είναι δύο παραστάσεις όπου ετοιμάζουμε με πολλούς ανθρώπους... (να και η διαφήμιση :P ) Η πρώτη, είναι για παιδιά και για όσους είναι ακόμη παιδιά μέσα τους, έχει πρεμιέρα αυτό το Σάββατο και είστε όλοι ευπρόσδεκτοι!! Σας παραθέτω το δελτίο τύπου και σε λίγο καιρό θα σας πω και για τη δεύτερη η οποία είναι σκληρή δουλειά πολλών και θεωρώ ότι θα είναι εξαιρετική από όλες τις απόψεις!! Stay tuned λοιπόν και δραστηριοποιηθείτε και εσείς... Δημιουργήστε... Το συναίσθημα απλά δεν περιγράφεται με λόγια, είναι κάτι παραπάνω από το να γεμίζει η καρδιά σου... 
Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας

Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας, όνειρο θερινής νυκτός, όνειρο μέσα στη καρδιά του καλοκαιριού. Βρισκόμαστε στη μυθική Αθήνα του βασιλιά Θησέα και στο κοντινό δάσος αυτής. Σε λίγες μέρες θα πραγματοποιηθεί ο γάμος του με τη βασίλισσα των Αμαζόνων Ιππολύτη. Μεγάλη αναστάτωση στη βασιλική αυλή. Παράλληλα μια ομάδα πέντε μαστόρων, ο Κυδώνης, ο Ροκάνης, ο Φυσούνης, ο Καζάνης και ο Στημόνης,θέλει να τιμήσει το ζεύγος και παράσταση για αυτό στήνει. Όμως ο Αιγέας, ένας απελπισμένος πατέρας, από το ερωτικό σκίρτημα της μονάκριβης κόρης του Ερμίας, για τον λάθος όπως πιστεύει νέο, τον αναγκάζει μέχρι το παλάτι να φτάσει για να ζητήσει από τον Θησέα λύση να δώσει.
Αλλά ποιος μπορεί να ασκήσει έλεγχο στις καρδιές των νέων και να τις τιθασεύσει; Έτσι Λύσσανδρος και Ερμία αποφασίζουν να κλεφτούν στα κρυφά και στο δάσος να καταφύγουν. Για κακή τους τύχη η φίλη της Ερμίας, Ελένη και ο γαμπρός που ο πατέρας της εγκρίνει, Δημήτρης, τους ακολουθούν…
Στο δάσος όμως ξωτικά κυβερνούν. Η παρέα των τεσσάρων νέων θα έρθει αντιμέτωπη με μάγια και ξόρκια και τότε ένα γαϊτανάκι παράξενων καταστάσεων, ερωτικών παρεξηγήσεων και αστείων γεγονότων μεταξύ θνητών και αθανάτων ξεκινά…!
Χα,χα,χα,χα,χα...
«Αν όσα τώρα διαβάσατε σας κάνουν να απορείτε, ας απορείτε ώσπου όλα αυτά η αλήθεια τα φωτίσει…»
 
Το χορό των ανθρώπων και των ξωτικών σέρνουν οι:
Βαλάντης Γαργάνης, Ράνια Ευαγγελινού, Χρύσα Κατσαρίνη, Φώτης Κολλάτος, Νέλσων Λούκας, Νικολέτα Παπαδοπούλου, Ευγενία Σαμαρά και ο Γιώργος Σουλεϊμάν.

Διασκευή: Νικηφόρος Παπανδρέου
Σκηνοθεσία: Ελένη Δημοπούλου
Σκηνικά-κοστούμια-φωτισμοί: Ρίτσαρντ Άντονυ
Κινησιολογία: Αυγή Προγκίδη
Κατασκευή σκηνικού: Μάκης Μαριάδης
Βοηθός σκηνοθέτη: Τζίμη Σταματίου
Βοηθοί σκηνογράφου: Λώρα Λούκας, Μαρία Καβαλιώτη

Σας περιμένουμε…
Σσσς…, Αρχίζει!!!

"Ευχαριστούμε την Πειραματική Σκηνή Τέχνης και το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος για την ευγενική παραχώρηση των κοστουμιών."

Πρεμιέρα Σάββατο 21 Ιανουαρίου 9μμ
1η πρωινή παράσταση Κυριακή 22 Ιανουαρίου 11:00 πμ
Τοποθεσία
Δημοτικό θέατρο Σταυρούπολης-Κέντρο πολιτισμού "Χρήστος Τσακίρης", Λαγκαδά 221

Γενική είσοδος: 5€

2 σχόλια: